Sprintplan

Waarom worden de tussenpersonen die Spaarbeleg gebruikte niet door u aangepakt ? Mijn tussenpersoon heeft mij destijds volledig op het verkeerde been gezet met zijn advies dat het SprintPlan een spaarplan was.
Het product ''Sprintplan'' is door AEGON/Spaarbeleg ontwikkeld en in de markt gezet. Ook de folder en brochures zijn door Aegon ontwikkeld. U bent ook een contract aangegaan met Aegon Bank, niet met uw tussenpersoon. Heeft u een Sprintplan contract afgesloten na een advies hierover door een tussenpersoon (of bijvoorbeeld een adviseur die voor ''De Spaarbelegger'' of ''Financieel Compleet'' werkte) dan is Aegon aansprakelijk voor de schade. De door Aegon/Spaarbeleg gebruikte tussenpersonen beschikten namelijk in 99% van de gevallen niet over de vereiste Wte-vergunning.
De hier bedoelde aansprakelijkheid is pas het gevolg van een tweetal recente arresten van de Hoge Raad (september 2016) . Achteraf is ook vast te stellen dat de overheidstoezichthouder op de financiŽle sector faalde in het toezicht op de vergunningsplicht voor tussenpersonen.

In ons leden(kwartaal)blad ''FC/ de FinanciŽle Consument'' (editie van eind september 2016) zullen wij uitgebreider ingaan op de positie van gedupeerden die hun Sprintplan afsloten na advies hierover door een tussenpersoon/adviseur.

<< terug