23-07-2004
Reclame Code Commissie acht SprintPlan-brochure wederom misleidend

De Reclame Code Commissie heeft deze week voor de derde keer een uitspraak gedaan over de brochure van het aandelenleaseproduct SprintPlan van Spaarbeleg. Zoals te verwachten viel was de uitspraak ook deze keer: misleidend. Eerder in 2001 en in 2003 liet de Reclame Code Commissie zich in gelijkluidende zin uit over de reclame-uitingen van Spaarbeleg met betrekking tot het SprintPlan.
De klager schiet overigens niet zo heel veel op met de uitspraak. De Reclame Code Commissie kan geen schadevergoeding toekennen; deze commissie kan slechts een verbod uitvaardigen jegens Spaarbeleg om op gelijke wijze te adverteren. Zo'n verbod heeft verder weinig gevolgen: het SprintPlan wordt namelijk al sinds medio 2002 niet meer aangeboden door Spaarbeleg.
Voor de circa 100.000 gedupeerden van het SprintPlan staat uiteraard wel de weg open om zich bij de collectieve rechtsprocedure aan te sluiten die de Vereniging 'Consument & Geldzaken' al vorig jaar aanhangig maakte tegen Spaarbeleg. Zie hierover de informatie elders op deze website.

Bron: verenigingsbureau Consument & Geldzaken

<< terug