02-03-2006
WEEST DUIDELIJK IN UW COMMUNICATIE !

Wist u dat dat wij dagelijks honderden e-mail berichten en tientallen brieven van aangesloten SprintPlan-gedupeerden ontvangen ? Wist u dat het een zeer grote inspanning vereist om al deze e-mails en brieven te beantwoorden. Wist u dat het beantwoorden van al deze vragen en opmerkingen ons een extra inspanning kost wanneer de de gestelde vragen en opmerkingen vaag en onduidelijk zijn ? Dagelijks ontvangen wij tientallen e-mail met daarin vaagheden als:
Ik zond u ENIGE TIJD GELEDEN.......... (wanneer op welke datum ? Weest a.u.b. concreet !)
ERGENS IN APRIL....meldde ik mij bij u aan (wanneer in april, welk jaar ? of
Ik ontving uw betalingsherinnering, maar ik heb VORIG JAAR al betaald (op welke datum ? Geeft dit duidelijk aan !).
U HELPT ONS EN UZELF WANNEER U DUIDELIJK BENT

TREK LERING UIT UW SPRINPLAN-DEBACLE !
De Vereniging Consument & Geldzaken doet haar uiterste best om de rechtszaak tegen Spaarbeleg voor de aangesloten gedupeerden tot een goed einde te brengen. Gezien ook de recente veroordeling van Spaarbeleg door de Rechtbank staat de rechtszaak er kansrijk voor. Aegon''s Spaarbeleg valt heel veel te verwijten. Met zo'n (onbetrouwbaar gebleken) financiele instelling gaat u natuurlijk nooit meer in zee. Dit spreekt vanzelf.
Uit uw SprintPlan-debacle blijkt nog veel meer:
- financiele producten zitten vaak ingewikkeld in elkaar. Ga bij het afsluiten van deze producten niet zo maar af op de informatie van een productverkoper of adviseur. Deze adviseurs werken op provisiebasis en hebben vaak meer oog voor hun provisie-inkomsten dan voor uw belang;
-snapt u niet hoe een financieel product in elkaar steekt, laat het dan links liggen.
- denkt u dat u de voorwaarden van het financiele product wel hebt begrepen, lees dan altijd de financiele bijsluiter en de contractvoorwaarden die u (vaak naderhand) krijgt toegezonden toch nog goed door. Soms kan dan blijken dat u iets over het hoofd zag. Bij sommige financiele producten heeft u een (korte) bedenktijd en kunt u soms nog van deelname afzien.

Bron: verenigingsbureau

<< terug