05-09-2016
Hoge Raad scherpt schadevergoedingsverplichting aan

De Hoge Raad heeft vandaag (2 september 2016) in een tweetal arresten de schadevergoedingsplicht voor aandelenleasebanken verder aangescherpt. De aanscherping geldt voor aandelenleaseproducten (waaronder het Sprintplan) waarbij de klant vooraf door een (onbevoegde) tussenpersoon is aangeraden om het product af te sluiten. In die situatie moet de bank de volledige schade vergoeden, zulks verhoogd met de wettelijke rente. Naar schatting van de Vereniging Consument & Geldzaken is tenminste 25% van de Sprintplan contracten destijds tot stand gekomen na tussenkomst van een onbevoegde adviseur.

De Vereniging hoopt dat het arrest een scherpe vingerwijzing voor Aegon en andere aanbieders van aandelenlease, oplevert, zodat deze al jarenlang slepende affaire de komende maanden eindelijk kan worden opgelost. Gebeurt dit niet, dan zal de Vereniging voortgaan met het wereldkundig maken van de details van de mega zwendel die er vanaf 1992 rondom de ''aandelen''lease heeft plaatsgevonden.

In de komende editie van ons leden(kwartaal)blad ''FC/ de FinanciŽle Consument'' zullen wij uitgebreider in gaan op de gevolgen van de uitspraken van de Hoge Raad van 2 september. Dit blad wordt in de laatste week van september aan onze leden verzonden.

Bron: Verenigingbureau

<< terug